Vi. Os. Dem. Alle.

I dagens samfund er det ikke blot en overvejelse, men en nødvendighed at integrere bæredygtighed i vores virksomhedspraksis. Vi tror på, at det er vores fælles ansvar at bidrage til en bæredygtig nutid og fremtid. Vi ønsker at være en del af de grønne pionerer i vores lokalområde, inspirerende partnere, medarbejdere, lokalsamfund og besøgende til at gøre bæredygtighed til en integreret del af hverdagen.

Vi har et fastholdt fokus på lokalt samarbejde. Beliggende i en landområde, er det for os en naturlig forbindelse at samarbejde med lokale fødevareproducenter og leverandører. Vi arbejder sammen om sæsonbaserede madvarer, viden deling, og gæsternes oplevelser.

Madspild er noget vi tager alvorligt, og vi har formået at minimere det gennem omhyggelig planlægning og fuld udnyttelse af vores ressourcer. Vi har også skabt en blomstermark med vilde blomster for at støtte og opretholde biodiversitet.

Vores medarbejdere er en uundværlig del af vores bæredygtighedsindsats. Vi opfordrer dem til at bo tæt på arbejdspladsen for at minimere transportbehovet, hvilket reducerer vores samlede kulstofudslip.

Med hensyn til vores menu, ligger vi vægt på lokale råvarer og sæsonbestemte retter. Vores fokus er på at støtte den lokale økonomi og minimere transportafstande. Dette hjælper med at opretholde en bæredygtig tilgang til vores fødevareforsyning.

Alle de produkter vi bruger, fra vores tekstiler til vores rengøringsprodukter, er nøje valgt for deres bæredygtighed og minimale miljøpåvirkning.

Vi støtter mangfoldighed i vores medarbejderstab og arbejder for at skabe et inkluderende, støttende arbejdsmiljø. Vi er engagerede i at arbejde sammen med det bredere samfund og politiske ledere for at fremme bæredygtige politikker og praksis.

Vi mener, at viden er nøglen til at skabe bæredygtig forandring. Derfor er vi engagerede i at dele vores bæredygtige praksis og idéer bredt. Vi ser os selv som en del af en større bevægelse, arbejder sammen for at skabe en bæredygtig nutid og fremtid.

Bosei-haven. Bosei Haven er en stor køkkenhave der er opstået som et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Bosei, Michelin-restauranten Hotel Frederiksminde og Rønnede Kro. Formålet er at dyrke grøntsager så lokalt som muligt samt at vise, at selvforsyning ikke er så svært, som det måske kan lyde.

Det hele dyrkes med håndredskaber og uden brug af store maskiner. Alle grøntsager forkultiveres i højskolens drivhus og plantes manuelt i den 4.000 m2 store køkkenhave. Nylig efterforskning har vist, at der faktisk tidligere har været en stor køkkenhave på samme areal tilbage i tiden, hvor højskolens bygninger fungerede som tuberkulose hospital. Så på den led, er haven på idrætshøjskolen bragt tilbage til rødderne.

Bosei Haven dyrkes sprøjtefrit og med minimal jordbearbejdning. Grøntsagerne bliver brugt i skolens køkken, samt på de to restauranter. For idrætshøjskolen betyder det kortere afstand fra jord til bord, samt muligheden for at lave nye projekter for højskoleeleverne indenfor bæredygtig produktion af egne grøntsager. Dette falder fint i tråd med idrætshøjskolens stadigt stigende grønne profil.

Mindeværdig. Hotel Frederiksminde er en del af koncernen Mindeværdig, der også driver Rønnede Kro og de to brands North by Heart og Little Acorn, der producerer bæredygtige plejeprodukter til henholdsvis voksne og børn.